Δευτέρα 7 Απριλίου 2014

Ποιοί είμαστεΤον τελευταίο καιρό ερχόμαστε σε ένα πανεπιστήμιο που δε νιώθουμε πια δικό μας.

Η καθημερινότητά μας εδώ τελειώνει μόλις τελειώσουν  τα μαθήματα.Τα βράδια και τα Σαββατοκύριακα οι σχολές πλέον κλειδώνονται μετά από απόφαση της Συγκλήτου, και πια δεν μπορούμε να δημιουργήσουμε ελεύθερα στους χώρους του Πανεπιστημίου μας.Φτάσαμε έτσι  να αντιμετωπίζουμε ένα πανεπιστήμιο που ερημώνει αφήνοντας χώρο στη διακίνηση ναρκωτικών, σε μικροκλοπές και σε μια γενικευμένη αίσθηση ανασφάλειας.

Εμείς, ως φοιτητές στο ΑΠΘ, με πολλούς από μας να συμμετέχουν σε μια πληθώρα πολιτιστικών ομάδων οι οποίες μέχρι τώρα έβρισκαν πρόσφορο έδαφος ακόμα και στις σημερινές συνθήκες (κρίσης) στο πανεπιστήμιο, ξεκινώντας από διαφορετικές αφετηρίες, εντοπίσαμε το πρόβλημα και αποφασίσαμε να δράσουμε συλλογικά.

Θέλουμε να οργανώσουμε το Μάιο μία εβδομάδα μέσα στους πανεπιστημιακούς  χώρους, όπου σε ώρες λειτουργίας και μη, θα γίνονται δρώμενα, όπως θεατρικά, προβολές ταινιών, εκθέσεις φωτογραφίας, συζητήσεις, συναυλίες κ.ά.

Θεωρούμε σημαντικό το ότι εμείς οι φοιτητές είμαστε αυτοί που μέσα από τη δράση μας στο Πανεπιστήμιο θα καταφέρουμε να νιώθουμε ασφαλείς και ζωντανοί σε αυτό.
Σας καλούμε να συμβάλλετε κι εσείς με τους προβληματισμούς και τις ιδέες σας για να φτιάξουμε ένα Πανεπιστήμιο δημιουργικό, ανοιχτό,  ζωντανό, ένα Πανεπιστήμιο δικό μας.

1 σχόλιο:

  1. παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μου για δημοσιευση των σκέψεών σας καθώς και της εβδομάδας του φεστιβάλ που προκειται να διοργανώσετε.
    POSITIVE FREE PRESS MAGAZINE
    positive.freepress@gmail.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή