Πέμπτη 1 Μαΐου 2014

Κινηματογραφικες ομαδες απθΠως θα σου φαινόταν ενα αμφιθέατρο που το βράδυ μεταμορφώνεται σε κινηματογραφική αίθουσα; Όταν νυχτώνει σε μία ή περισσότερες σχολές του Α.Π.Θ οι πόρτες μένουν ανοιχτές, το πανί πέφτει, εικόνες γεμίζουν τους πίνακες και η προβολή ξεκινά! Κάπως έτσι, οι κινηματογραφικές ομάδες, σας καλωσορίζουμε στις προβολές μας. Τα μέλη κάθε ομάδας, φοιτητές και μη, συναντιόμαστε και συνδιαμορφώνοντας αποφασίζουμε την ταινία που θα προβληθεί. Στόχος μας είναι η προώθηση μιας διαφορετικής κουλτούρας από τη συμβατική και έμεσα επιβαλλόμενη, όπου η τέχνη δεν έχει αντίτιμο και αποτελεί τροφή για περαιτέρω προβληματισμούς και συζήτηση. Το πανεπιστήμιο είναι ίσως ο καταλληλότερος χώρος για να «φιλοξενήσει» τέτοιες δράσεις, ανοιχτές σε ολόκληρη την κοινωνία και μέσα από αυτό μπορούμε να αλληλεπιδρούμε και να οργανωνόμαστε συλλογικά, με βάση τις ανάγκες μας. Στη βαση αυτή, οι ίδιες σαν οι ομάδες λειτουργούμε αυτοργανωμένα χωρίς χρηματοδότηση από τις πρυτανικές αρχές, αλλά μέσω των εσόδων από μπύρες ή αναψυκτικά που διατίθονται σε κάθε προβολή ή από παρτάρες στο πανεπιστήμιο.
Πέρα από αφιερώματα για την ίδια τη τέχνη του κινηματογράφου, είτε σε σκηνοθέτες είτε σε ρεύματα ή εποχές του σινεμά,κάθε κινηματογραφικής ομάδας ξεχωριστά, οργανώνουμε όλοι μαζί κάθε χρόνο ένα εβδομαδιαίο φεστιβάλ ταινιών και ντοκυμαντέρ. Δίνουμε με αυτόν τον δημιουργικό τρόπο ζωή στο πανεπιστήμιο, διεκδικούμε τους χώρους μας και σπάμε κάθε λουκέτο και εμπόδιο που μας επιβάλλουν, όπως κάναμε πέρσι οργανώνοντας προβολές κάθε Κυριακή στο Πολυτεχνείο κρατώντας το ανοιχτό, ενάντια στην απόφαση της Κοσμητείας του.
Σπάμε κάθε λουκέτο που βάζουν στους χώρους και τις ιδέες μας κάποιοι με τις αποφάσεις τους και άλλοι με τη ανοχή τους.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου